Lettergrootte | aA | aA

Hartcentrum MCL Friesland

Ons Hartcentrum is sinds 21 januari 2004 actief in ziekenhuis MCL te Leeuwarden en voorziet in een zeer grote behoefte. Het Hartcentrum in Leeuwarden was namelijk goed nieuws voor de noordelijke hartpatiënten en hun familieleden. Patiënten hoeven minder lang te wachten en aanzienlijk minder ver te reizen voor een hartoperatie.

Het UMCG in Groningen had bij lange na niet voldoende capaciteit om aan de vraag naar hartchirurgie in het noorden van het land te voldoen. Jarenlang moesten patiënten uit Noord Nederland voor een hartoperatie naar ziekenhuizen (ver) buiten de regio.

 

Het ministerie gaf daarom in september 2002 akkoord op de start van een centrum voor hartchirurgie in Medisch Centrum Leeuwarden. Op een aantal plekken in het ziekenhuis zijn speciale ruimten gebouwd en ontwikkeld ten behoeve van de hartchirurgie. Zo heeft het Hartcentrum een eigen verpleegafdeling en polikliniek gekregen.

 


Naast het feit dat het Hartcentrum in nauwe samenwerking met het UMCG is gerealiseerd, is er ook sprake van een toekomstgericht samenwerkingsverband dat vrij intensief zal blijven.

Het Hartcentrum is geen dependance van het UMCG, de chirurgen en overige medewerkers werken voor het MCL.